Forum Powi艣le
Luty 07, 2012, 12:22:40
Witamy,
Go艣膰
.
Zaloguj si臋
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzie艅
1 Tydzie艅
1 Miesi膮c
Zawsze
Zaloguj si臋 podaj膮c nazw臋 u偶ytkownika, has艂o i d艂ugo艣膰 sesji
Aktualno艣ci
:
Strona g艂贸wna
Pomoc
Szukaj
Kalendarz
Zaloguj si臋
>
Dyskusje
>
O Was
>
O Was
Strony:
1
2
[
3
]
4
« poprzedni
nast臋pny »
Drukuj
Autor
W膮tek: O Was (Przeczytany 13193 razy)
Andrzej.U.
Nowy U偶ytkownik
Wiadomo艣ci: 9
Odp: O Was
«
Odpowiedz #30 :
Maj 17, 2007, 08:37:43 »
Cytat: anka_es Maj 09, 2007, 05:08:18
Cytat: Andrzej.U. Maj 09, 2007, 04:16:03
i p艂ywa艂em na kandyjkach w Skrze.
rozumiem ze po tylu emocjach w pozosta艂ych dziedzinach rodzina kanadyjkami ju偶 si臋 nie przejmowa艂a?
Fakt. Moi "starzy" powinni by膰 porwani 偶ywcem do Nieba to tych numerach kt贸re kr臋ci艂em w m艂odo艣ci. Moje dzieci to anio艂ki w por贸wnaiu ze mn膮 gdy by艂em w ich latach. W og贸le m艂odzie偶 mamy jak膮艣 tako ma艂o agresywn膮 ... .
Kalinka
Nowy U偶ytkownik
Wiadomo艣ci: 2
«
Odpowiedz #31 :
Wrzesie艅 26, 2007, 10:16:49 »
Hej
Pozwole sobie do Was dol膮czyc.Mieszkalam na Powislu(ul.Fabryczna) od 5 roku zycia.I od tego czasu kocham Powisle.Pamietam ogrodek JOrdanowski ,gdzie kiedys bylo mozna jezdzic na sankach teraz....cos tam stoi:(,pamietam polanke w miejscu pozniejszego Miasteczka Ruchu Drogowego a obecnie stoja tam biurowce ,brrrrrrrrr
Tak bylo pieknie
Chodzilam oczywiscie do SP nr 29
Moja wychowawczynia byla wspaniala kobieta Ewa Trojanowska.........(przy okazji zajrzyjcie na nasza-klasa.pl moze uda sie Wam znalezc swoich kolegow)
Jeszcze dlugo po tem mieszkalam na Powislu,kupilam sobie male mieszkanko na Gornoslaskiej.Tu urodzil sie moj synek,niestety zrobila sie na ciasno,pojawila sie coreczka i wynioslam sie z Mojego Kochanego Powisla.Ale bywam tu czesto bo mieszka tu nadal moja mama i brat:)
Pozdrawiam Wszystkich
snecz
Global Moderator
Bohater Forum
P艂e膰:
Wiadomo艣ci: 636
«
Odpowiedz #32 :
Wrzesie艅 27, 2007, 08:26:37 »
Witaj Kalinka!
Fajnie, 偶e do艂膮czy艂a艣
Pozdrawiam serdecznie
艁ukasz
Nowy U偶ytkownik
Wiadomo艣ci: 1
«
Odpowiedz #33 :
Pa藕dziernik 10, 2007, 12:32:42 »
Witam wszystkich Forumowicz贸w,
Mieszkam na ul. Dobrej od 6 lat. Powi艣le "pozna艂em" odrobin臋 wcze艣niej, podczas studi贸w na UW.
Jako klasyczny pragmatyk, dziwi艂em si臋 sam sobie, 偶e mog臋 mie膰 tak du偶y sentyment do miejsca, w kt贸rym przysz艂o mi mieszka膰, a tu prosz臋... ponad 120 os贸b aktywnie daje wyraz swojej sympatii do naszej dzielnicy.
Przyznam, 偶e wybieraj膮c swoje miejsce w 偶yciu zda艂em si臋 na przypadek i mia艂em niesamowity fart. Powi艣le jest genialne i wci膮偶 jestem w trakcie odkrywania jego urok贸w. Dzi艣 np. trafi艂em na to forum.
O sobi臋 napisz臋 tylko, 偶e mieszkam z narzeczon膮 i psem. Zajmuj臋 si臋 niestety g艂贸wnie prac膮; w wolnych chwialach gram w gry fabularne, czytam fantastyk臋, jestem wolontariuszem fundacji pomagaj膮cej psom.
Szacunek dla ca艂ej dzielni
snecz
Global Moderator
Bohater Forum
P艂e膰:
«
Odpowiedz #34 :
Pa藕dziernik 10, 2007, 09:06:48 »
Witamy 艁ukasza.
Co do uroku tej dzielnicy zgadzamy si臋 wszyscy
Fajnie, 偶e napisa艂es o sobie.
Jakby co to pisz, zamieszczaj zdj臋cia, dziel si臋 swoimi spostrze偶eniami, itp...
Co do aktywno艣ci forum to r贸偶nie bywa ale mam nadziej臋, 偶e b臋dzie dobrze
zmisiek
Bohater Forum
P艂e膰:
Wiadomo艣ci: 277
«
Odpowiedz #35 :
Pa藕dziernik 24, 2007, 12:55:25 »
Witamy cieplutko!
zawsze nowa twarz si臋 przyda szczeg贸lnie, 偶e niekt贸rzy maj膮 czasami przestoje w aktywno艣ci..... (sam jestem tego znakomitym i strasznie si臋 wstydz膮cym przyk艂adem
) Se la 偶yz艅.
A jakiego masz pieska?
Bo ja pos艂uguj臋 si臋 be偶owym labradorem?
snecz
Global Moderator
Bohater Forum
P艂e膰:
«
Odpowiedz #36 :
Pa藕dziernik 28, 2007, 06:21:19 »
Cytat: zmisiek Pa藕dziernik 24, 2007, 12:55:25
Witamy cieplutko!
zawsze nowa twarz si臋 przyda szczeg贸lnie, 偶e niekt贸rzy maj膮 czasami przestoje w aktywno艣ci..... (sam jestem tego znakomitym i strasznie si臋 wstydz膮cym przyk艂adem
) Se la 偶yz艅.
Zmisiek
Pozdrowienia!
lelum
Cz臋sto Odwiedzaj膮cy
Wiadomo艣ci: 21
«
Odpowiedz #37 :
Luty 18, 2008, 05:25:48 »
Kocham Was Wszystkich za to, 偶e kochacie Powi艣le. Co艣 jest tu na rzeczy, 偶e nawet przybysze przyklejaj膮 si臋 sercem, a emigranci t臋skni膮... Za艣 ja - na Powi艣lu od 11 lat. Do wyboru mia艂am kamienic臋 na Powi艣lu typu "wykolejona kupcowa" z emerytowana ku...膮, menelem nawalonym jak messerschmidt i katolickim ksi臋dzem jako s膮siadami, albo blokowisko na dalekim Targ贸wku, tak ze dwa tygodnie wo艂ami do miasta, lub Ursyn贸w. Zgadnijcie, co wybra艂am? Albowiem VENI VIDI VICI, ledwo spojrza艂am na Powisle i by艂o moje. I tak trwam, cho膰 czasem moja dusza homo wratislavienses t臋skni za Wysp膮 Piaskow膮, ostrowiem Tumskim i Mostem Zwierzynieckim. Z zawodu pisz膮ca jestem. Chodzi po mnie ksia偶ka o Powislu, ale taka prywatna, z Waszych wspomnie艅, tutaj i teraz, obserwowanych zdarze艅, absurd贸w, ludzi. mo偶e by tak? By艂a kiedy艣 obywatelska gazeta "Przystanek Powi艣le" ale trafi艂 j膮 szlag. Mo偶e by tak spowrotem co艣 wsp贸lnie zasia膰?
Draken
Nowy U偶ytkownik
P艂e膰:
«
Odpowiedz #38 :
Sierpie艅 31, 2008, 12:41:33 »
Witam wszystkich forumowicz贸w.
Jestem warszawiakiem od co najmniej trzech pokole艅. Urodzi艂em si臋 na Karowej, do przedszkola chodzi艂em na Tamk臋, szko艂a podstawowa nr 34 na Kruczkowskiego potem Liceum Elektryczne na Z艂otej. Najpierw mieszka艂em na Dobrej, w 1969 roku przeprowadzi艂em si臋 z rodzicami na Solec i mieszkam tu do dzi艣. Nie wyobra偶am sobie jak mo偶na mieszka膰 gdzie艣 indziej ni偶 na Powi艣lu. Lubi臋 czyta膰 ksi膮偶ki, obejrze膰 dobry film, interesuj臋 si臋 informatyk膮, elektronik膮, fotografi膮 i histori膮, a szczeg贸lnie interesuje mnie okres II Wojny 艢wiatowej.
Jestem jak Media Markt - Nie dla idiot贸w...
Draken
Nowy U偶ytkownik
P艂e膰:
«
Odpowiedz #39 :
Wrzesie艅 01, 2008, 07:58:02 »
Witam gor膮co nowo przyby艂ych i zapraszam aby si臋 przedstawili i napisali kilka s艂贸w o sobie.
Jestem jak Media Markt - Nie dla idiot贸w...
Podryw perfekcyjny
Nowy U偶ytkownik
Wiadomo艣ci: 6
«
Odpowiedz #40 :
Luty 05, 2010, 08:51:21 »
Ja nie jestem z Warszawy ale czasami j膮 nawiedzam
.Niestety nie na piechot臋 bo jest spory kawa艂ek
monika_偶jp
Nowy U偶ytkownik
Wiadomo艣ci: 3
«
Odpowiedz #41 :
Lipiec 06, 2010, 05:12:26 »
Witajcie,
Jestem Monika, w Warszawie i na Powi艣lu mieszkam od roku. Pomimo, 偶e jest to stosunkowo kr贸tki okres, to w zupe艂no艣ci wystarczaj膮cy, by to miejsce na mapie Stolicy urzek艂o cz艂owieka, wr臋cz zauroczy艂o! Planowa艂am przeprowadzk臋 (w艂asny pok贸j, kt贸rego nie dzielisz ze znajom膮, ma wiele plus贸w
), ale dosz艂am do wniosku, 偶e nie mog臋 opu艣ci膰 Powi艣la, chyba zaczynam zapuszcza膰 tutaj korzenie.
Podoba mi si臋 tutaj do tego stopnia, 偶e postanowi艂am w jakiej艣 mierze przys艂u偶y膰 si臋 temu miejscu. Jak? Tutaj pro艣b臋 kieruje do Was
Wszystkich, kt贸rzy byliby zainteresowani rozmow膮 etnograficzn膮 (wywiadem etnograficznym) dotycz膮c膮 Powi艣la i przemian jakie zauwa偶acie w tej cz臋艣ci miasta na przestrzeni ostatnich (kilkunastu, kilkudziesi臋ciu?) lat, zapraszam do spotkania przy piwie, kawie, winie, soku, nad rzek膮, w parku, na dachu, pod dachem- niech nie zra偶a Was "WYWIAD", w praktyce taka konwersacja nie ma nic wsp贸lnego z standardowym jego wyobra偶eniem
Wi臋cej zdradza膰 p贸ki co nie b臋d臋, warto by膰 enigmatycznym
pozdrawiam!
powisle.waw.pl
Administrator
Bohater Forum
P艂e膰:
Wiadomo艣ci: 464
«
Odpowiedz #42 :
Lipiec 20, 2010, 09:46:32 »
Witaj Monika,
Brzmi to bardzo intryguj膮co
Nie zdradzisz wi臋cej szczeg贸艂贸w dotycz膮cych owego wywiadu?
Pozdrawiam
Projektowanie Stron WWW
W艂asna Strona WWW
W艂asna Strona Internetowa
Dymkowa
Nowy U偶ytkownik
P艂e膰:
Wiadomo艣ci: 7
«
Odpowiedz #43 :
Lipiec 24, 2010, 11:33:44 »
Witajcie,
Na forum jestem ju偶 od jakiego艣 czasu, ale gdzie艣 zaniedba艂am wymogi dobrego wychowania i nie przedstawi艂am si臋
A zatem, aby nie wyj艣膰 na niekulturaln膮 ;-) nadrabiam :-)
Mam na imi臋 Marta i jestem Warszawiank膮 od urodzenia oraz od kilku pokole艅 wstecz :-) Na Powi艣le zaw臋drowa艂am w 2002 roku i od tamtej pory (z kr贸tk膮 przerw膮) trzymam si臋 tej wspania艂ej dzielnicy. Obecnie mieszkam na Powi艣lu na p贸艂noc od Tamki ;-) czyli w okolicach BUWu, Tarabuka, Bzika, Grawitacji i Tea Lady
Pracuj臋 w domu jako t艂umaczka (j臋z. angielskiego), dzi臋ki czemu mam mo偶liwo艣膰 realizowa膰 moj膮 drug膮 pasj臋 - szkolenie ps贸w
Mo偶na mnie spotka膰 na spacerach z ogarem polskim i jamnikiem szorstkow艂osym
monika_偶jp
Nowy U偶ytkownik
Wiadomo艣ci: 3
«
Odpowiedz #44 :
Sierpie艅 04, 2010, 08:43:00 »
Cytat: powisle.waw.pl Lipiec 20, 2010, 09:46:32
Witaj Monika,
Brzmi to bardzo intryguj膮co
Nie zdradzisz wi臋cej szczeg贸艂贸w dotycz膮cych owego wywiadu?
Pozdrawiam
spotkaj si臋 ze mn膮, a dowiesz si臋 wi臋cej ;]
艣miechem, 偶artem nie chc臋 zdradza膰 zbyt wiele co do dos艂ownego brzmienia mego roboczego tematu projektu badawczego, bo z za艂o偶enia, potencjalny rozm贸wca winien o(d)powiada膰 spontanicznie, bez wcze艣niejszego zastanowienia. Interesuj膮 mnie tak zmiany przestrzenne, architektoniczne, jak i spo艂eczne, demograficzne i korelacja tych dw贸ch aspekt贸w. Zale偶y mi na jak najwi臋kszym komforcie rozm贸wcy jak i w艂asnym, dlatego zaznacz臋 raz jeszcze, 偶e przeprowadzimy zwyczajn膮 rozmow臋, pogaw臋dk臋, NIE wywiad. Zapraszam gor膮co! Wyje偶d偶am teraz na 3 tygodnie na Ukrain臋 na zupe艂nie inne badania, ale gdy wr贸c臋, mam nadziej臋, 偶e jacy艣 ch臋tni si臋 pojawi膮 ;]
Pozdrawiam!
Strony:
1
2
[
3
]
4
Drukuj
« poprzedni
nast臋pny »
Skocz do: