Forum Powi艣le Warszawa Powi渓e
Maj 19, 2012, 06:38:00 *
Witamy, Go艣膰. Zaloguj si臋 lub zarejestruj.

Zaloguj si臋 podaj膮c nazw臋 u偶ytkownika, has艂o i d艂ugo艣膰 sesji
Aktualno艣ci:

Strona g艂贸wna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si臋 Rejestracja  
Strony: 1 ... 3 4 [5]
  Drukuj  
Autor W膮tek: Czasy szkolne na Powi艣lu  (Przeczytany 10745 razy)
kasia-londyn
Sta艂y Bywalec

Wiadomo艣ci: 76

« Odpowiedz #60 : Maj 07, 2007, 10:33:08 »

no i prosze i znow nowa osobka jak milo  Du偶y u艣miech a ja dzis mam wolne  Buziak
xiexie
Cz臋sto Odwiedzaj膮cy
**

Wiadomo艣ci: 38

« Odpowiedz #61 : Maj 07, 2007, 11:33:12 »

A witam, witam.
Mimo, 偶e z Powi艣la wyprowadzi艂am si臋 jaki艣 czas temu, to tego miejsca si臋 nie zapomina. No c贸偶, tu si臋 urodzi艂am (szpital na Solcu), przedszkole (Drewniana), szko艂a podst. obok, religia w 艣w. Teresie.
To moje tereny.
Pozdrawiam
anka_es
Global Moderator
Przyjaciel Forum

P艂e膰: Kobieta
Wiadomo艣ci: 167

« Odpowiedz #62 : Maj 07, 2007, 12:45:08 »

a ja dzis mam wolne  Buziak
hahahha - ja te偶 Chichot niech 偶yj膮 wolne poniedzia艂ki Chichot
aga_ta
Nowy U偶ytkownik

Wiadomo艣ci: 15

« Odpowiedz #63 : Maj 07, 2007, 01:34:15 »

xiexie- skoro chodzi艂a艣 z Monik膮 do jednej klasy, to tak偶e z Ernestem, z kt贸rym z kolei ja chodzi艂am do liceum.
xiexie
Cz臋sto Odwiedzaj膮cy
**

Wiadomo艣ci: 38

« Odpowiedz #64 : Maj 07, 2007, 02:27:52 »

xiexie- skoro chodzi艂a艣 z Monik膮 do jednej klasy, to tak偶e z Ernestem, z kt贸rym z kolei ja chodzi艂am do liceum.
No pewnie, 偶e by艂am w klasie z Ernestem. Podobno wybra艂 seminarium duchowne, zakon czy cos w tym rodzaju. Fajny by艂 z niego kumpel. W og贸le to swoj膮 klas臋 z podstaw贸wki wspominam bardzo ciep艂o, a z kilkoma osobami mam kontakt do dzisiaj.
A do jakiego og贸lniaka chodzi艂 Ernest - tego nie pamietam.
Kalinka
Nowy U偶ytkownik

Wiadomo艣ci: 2

« Odpowiedz #65 : Wrzesie艅 26, 2007, 10:25:55 »

Hej
A kto chodzil do SP 29??
Rocznik 1969??
Pozdrawiam
zmisiek
Bohater Forum

P艂e膰: M臋偶czyzna
Wiadomo艣ci: 277

« Odpowiedz #66 : Wrzesie艅 27, 2007, 01:30:33 »

Ja z moim bratem bli藕niakiem U艣miech
Tylko jeste艣my troch臋 starsi - rocznik 1965 Szok
lulek
Nowy U偶ytkownik

Wiadomo艣ci: 5

« Odpowiedz #67 : Listopad 09, 2007, 12:25:09 »

Hej,
widz臋, 偶e poruszacie temat szko艂y, a wi臋c dla mnie do艣膰 aktualny. Stoj臋 przed wyborem podstaw贸wki dla mojego dziecka, a 偶e nie jestem rodem z Powi艣la,to trudno mi zebra膰 opinie ne temat szk贸艂. Zastanawiam si臋 nad integracyjn膮 przy Drewnianej, chocia偶 bli偶ej mam Kruczkowskiego i Fabryczn膮. Czy mo偶ecie co艣 skrobn膮膰 na ich temat - jaka atmosfera w szkole, poziom, jak funkcjonuje 艣wietlica, itd. Wasze opinie b臋d膮 mi bardzo pomocne.
Pozdrawiam
snecz
Global Moderator
Bohater Forum

P艂e膰: M臋偶czyzna
Wiadomo艣ci: 636

« Odpowiedz #68 : Listopad 12, 2007, 09:34:24 »

To mnie czeka za kilka lat dopiero....
Ale te偶 ch臋tnie poczytam ewentualne uwagi na temat szk贸艂 na Powi艣lu U艣miech
aga_ta
Nowy U偶ytkownik

Wiadomo艣ci: 15

« Odpowiedz #69 : Listopad 26, 2007, 09:59:11 »

M贸j syn chodzi na Kruczkowskiego. O innych z wymienionych szk贸艂 wiem tyle, co plotkuje si臋 z mamami. Zwi膮zki mi臋dzy Drewnian膮 i Kruczkowskiego s膮 takie, 偶e zwolennicy jednej, drug膮 uwa偶aj膮, 偶e ta druga jest beznadziejna. Bardzo wielu rodzic贸w przenosi dzieci mi臋dzy tymi szko艂ami. W "naszej" szkole o przeniesieniu na Fabryczn膮 m贸wi si臋 jak o zes艂aniu; ale nie wiem dlaczego. Kilka moich uwag na temat 34, czyli Kruczkowskiego - jest kilku fajnych nauczycieli i kilku beznadziejnych. Z wieloma naprawd臋 da si臋 wypracowa膰 spos贸b na 偶ycie, je艣li dziecko potrzebuje np. innego spojrzenia w zwi膮zku z dysfunkcjami czy problemami rodzinnymi. Jest fantastyczna nauczycielka matematyki, cho膰 niekt贸rzy uwa偶aj膮, 偶e ostra (m贸j syn j膮 uwielbia, bo na jej lekcjach obowi膮zuj膮 sta艂e zasady, jest spok贸j i skupienie). 艢wietne panie od przyrody i polskiego  -i od strony wychowawczej, i swojego przedmiotu. Panie od nauczania pocz膮tkowego, te kt贸re pozna艂am s膮 ok. Dzieciarnia du偶o wychodzi na zaj臋cia w MDK, do teatr贸w...Dzia艂aj膮 k贸艂ka tematyczne. Kiedy m贸j m艂ody chodzi艂 do 艣wietlicy - 2 lata temu - te偶 czas by艂 wype艂niony r贸偶nymi zaj臋ciami,a nie przechowalnia. Jest nowiutka sto艂贸wka i m贸j m艂ody chwali obiady. W trakcie remontu jest boisko, na wiosn臋 b臋dzie super.W szkole odbywaj膮 si臋 rodzinne festyny, loterie, akcja "g贸ra grosza". Teraz minusy - nie przekona艂a mnie przez tyle lat Pani Dyrektor: owszem, sprawnie zarz膮dza szko艂膮, cho膰 bardziej koncentruje si臋 na potrzebach klas pocz膮tkowych . Czasem odnosz臋 wra偶enie, 偶e bagatelizuje niekt贸re problemy wychowawcze i trzeba jej na nie zwraca膰 uwag臋. Talentu pedagogiczego brakuje, moim zdaniem, Panu od wf, cho膰 ma z ch艂opakami spore sukcesy w koszyk贸wce i pi艂ce r臋cznej. Nied艂ugo w szkole b臋dzie festyn, podczas kt贸rego mo偶na popatrze膰 kto i jak pracuje z dzie膰mi, obejrze膰 szko艂臋. Mo偶na tak偶e zajrze膰 na stron臋 internetow膮.
Strony: 1 ... 3 4 [5]
  Drukuj  

Skocz do:  

Dzia艂a na MySQL Dzia艂a na PHP projektowanie stron www  |  Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Prawid艂owy XHTML 1.0! Prawid艂owy CSS!