Forum Powi艣le Warszawa Powi渓e
Luty 07, 2012, 11:31:57 *
Witamy, Go艣膰. Zaloguj si臋 lub zarejestruj.

Zaloguj si臋 podaj膮c nazw臋 u偶ytkownika, has艂o i d艂ugo艣膰 sesji
Aktualno艣ci:

Strona g艂贸wna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si臋 Rejestracja  
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor W膮tek: Bednarska 25  (Przeczytany 3168 razy)
lelum
Cz臋sto Odwiedzaj膮cy
**

Wiadomo艣ci: 21

« Odpowiedz #15 : Maj 06, 2008, 09:29:35 »

Ludzie, ja jestem zap贸藕niona... dopiero teraz trafi艂am w spraw臋 kamienicy Walusi艅skich z Bednarskiej. Dodam, 偶e jest to JEDYNA na tej ulicy kamienica ocala艂a z wojny i powstania! Reszta to rekonstrukcje powojenne. I jako orygina艂 by艂a olewana przez kwaterunek (zasiedlona min. elementem lumpenproletariackim) i niszcza艂a a偶 do roku 1999, kiedy to pad艂o na ni膮 oko os艂awionego Mi臋tusa (szef rady dzielnicy, radny, dyrektor dzielnicy, slowem zawsze na wierzchu stary SB-ek, skarbnik dzielnicowej ekspozytury SLD itp.), przehandlowa艂 kamienic臋 za 100 tys. z艂 (widzia艂am na w艂asne oczy akt notarialny sprzeda偶y)jakiemu艣 geszefciarzowi z Wa艂brzycha, kt贸ry zacz膮艂 od nielegalnej budowy w podw贸rzu (du偶a kubatura, nielegalne nadbudowy pi臋ter - wstrzymano budowe, surowy stan stoi do dzi艣 i straszy). Geszefciarz sprzeda艂 to potem jakiej艣 szemranej sp贸艂ce, ta kolejnej i dzisiaj nie wiadomo czyje to. Ale niszczeje dalej.... o ile mi wiadomo. A ogr贸d jest, owszem, nawet podw贸jny, jego p贸艂nocna odnoga wisi nad skarp膮 i przylega do klasztoru. Czarowne miejsce, klimat jak z Zoli, albo Balzaka - starych paryskich kamienic z XVI dzielnicy... Kto wie co艣 wiecej?
Luccy
Nowy U偶ytkownik

Wiadomo艣ci: 1

« Odpowiedz #16 : Wrzesie艅 28, 2009, 06:58:11 »

A ja mieszka艂am w tej kamienicy na drugim pi臋trze (na zdj臋ciu moje okna to te trzy od lewej), natomiast od zawsze mieszkali tam moi dziadkowie, a偶 do momentu kiedy kamienica znajdowa艂a si臋 ju偶 naprawd臋 w fatalnym stanie  Zawstydzony Szkoda, 偶e zosta艂a tak zaniedbana i 偶e przez wiele lat nikt nie raczy艂 co艣 z tym zrobi膰, to przykre 偶e w takim miejscu w otoczeniu Starego Miasta i Mariensztatu gdzie powinno si臋 szczeg贸lnie dba膰 o zabytki, urz臋dnicy zamiast wzi膮膰 si臋 do roboty, nie robi膮 nic to oburzaj膮ce!
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do:  

Dzia艂a na MySQL Dzia艂a na PHP projektowanie stron www  |  Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Prawid艂owy XHTML 1.0! Prawid艂owy CSS!