Forum PowiÅ›le Warszawa Powiœle
Maj 21, 2012, 11:36:50 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siÄ™ Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor WÄ…tek: Topole koÅ‚o koÅ›cioÅ‚a Åšw. Trójcy  (Przeczytany 2405 razy)
zmisiek
Bohater Forum

« : Czerwiec 13, 2007, 01:30:20 »

ByÅ‚em dzisiaj rano u mojej Mamy na Solcu i z przerażeniem zauważyÅ‚em, że robotnicy wycinajÄ… piÄ™kne topole na skwerze obok koÅ›cioÅ‚a (pomiÄ™dzy sklepem spożywczym a koÅ›cioÅ‚em).  Smutny Smutny Smutny Czy ktoÅ› wie dlaczego i czy maja na to pozwolenie?
snecz
Global Moderator
Bohater Forum

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 13, 2007, 02:31:00 »

Szkoda słów.... Złość Złość Złość Pewnie robią już przygotowania pod budowę albo zwykła samowolka...
To chyba teren spółdzieleni...nic mnie nie już nie zdziwi...
Gdzie to można zgłosić?
Levittoux
Global Moderator
Przyjaciel Forum

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 13, 2007, 10:26:48 »

Trzeba zacząć od Straży Miejskiej na Okrąg.
gazuza
Nowy Użytkownik

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 24, 2007, 08:54:12 »

Ahoj,
Szkoda, że ubywa zieleni, ale z drugiej strony topole to niestety chwasty. W przestrzeni miejskiej są niebezpieczne. Płytkie ukorzenienie niszczy chodniki i instalacje. Kruchość sprawia, że byle mocniejszy wiaterek obrywa całkiem spore konary. Niektórzy smarakają po kontakcie z pyłkiem topoli.
Pzdr,
Gaz
snecz
Global Moderator
Bohater Forum

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 25, 2007, 09:16:10 »

Cześć,
Nie mogę się zgodzić.
Topole to dla mnie nie chwasty ale drzewa.
Uważam, że w mieście potrzeba jak najwięcej zieleni. Wystarczy pojechać na Ursynów i Kabaty, żeby zobaczyć jak wygląda dzielnica z małą ilością drzew lub prawie całkowice bez drzew...Po prostu smutno... A pewnie i tak tam kichają... Mrugnięcie
lelum
Często Odwiedzający
**

« Odpowiedz #5 : Lipiec 01, 2008, 04:39:37 »

Topole zniły trzy sztuki, ponadto jeden klon. A dlatego, że pan prezes Mikołajczyk, szef "Torwaru" ma już od 4 lat na planie swych inwestycji postawienei własnie na obecnym skwerze koło trzynitarzy apartamentowca, takiego, jakie dwa upchnął na wilanowskiej i głębiej, wśród bloków między Okrąg a Wilanowską. 4 lata temu widziałam, że także po drugiej stronie Rynku Soleckiego - obok wodopoju ma stanąć pendant-apartamentowiec. Jesli dodać, że budynek (skadinąd zdrowy technicznie) po Wydawnictwach Kartograficznych idzie pod młot a w tym miejscu inwestor (SAWA-Apartments) dostał już WZ na apartamentowiec o kubaturze 11 tys m sześć. (mniej więcej tyle, ile biurowiec Nationale Neederlanden) - to możecie sobie Ludziowie wyobrazić, w co się zamieni ślepy odcinek solca, już teraz zabitego samochodami na amen. Dojdą wyjazdy z podziemnych garaży i będzie pięknie. cud, jeśli ostanie sie jakiekolwiek drzewo na tym kawałku. Ale - jak powiadała jedna mądra z Rady Nadzorczej "Torwaru" - im gęściej tym taniej, a jak isę komuś niepodoba miasto zabudowane co do centymetra - wynocha na wieś. Tu trzeba by nie Straży Miejskiej - nic nie umieją i nic nie mogą - tylko podważenia planów zabudowy w Wydziale Realizacji Urbanistycznych Ratusza. Ale idę wątpić, czy sie komuś uda, bo "torwar" silniejszy.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

DziaÅ‚a na MySQL DziaÅ‚a na PHP projektowanie stron www  |  Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2008, Simple Machines PrawidÅ‚owy XHTML 1.0! PrawidÅ‚owy CSS!