Forum Powi艣le Warszawa Powi渓e
Maj 22, 2012, 12:53:01 *
Witamy, Go艣膰. Zaloguj si臋 lub zarejestruj.

Zaloguj si臋 podaj膮c nazw臋 u偶ytkownika, has艂o i d艂ugo艣膰 sesji
Aktualno艣ci:

Strona g艂贸wna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si臋 Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor W膮tek: Strefa P艂atnego Parkowania  (Przeczytany 3264 razy)
wytrawny
Nowy U偶ytkownik

P艂e膰: M臋偶czyzna
Wiadomo艣ci: 8

« : Maj 07, 2008, 05:01:27 »

Czo艂em!

Mam pytanko, czy kto艣 wie co艣 wi臋cej na temat planowanej nowej inwestycji, bo za tak膮 nale偶y uwa偶a膰 bez w膮tpienia poszerzenie strefy p艂atnego parkowania w Warszawie?

Na portalu gazeta.pl pojawi艂 si臋 niedawno artyku艂 i mapka na ten temat.
Ale jedynce co okre艣lono, to fakt, 偶e s膮 takie plany.

Gdyby poszerzenie dosz艂o do skutku, wiele ulic (m.in dobra, solec) obj臋te by艂oby obowi膮zkiem p艂atnego parkowania...

co Wy na to?

pozdro!
Pawel
Nowy U偶ytkownik

Wiadomo艣ci: 7

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 02, 2008, 04:17:44 »

Moim zdaniem, to bardzo dobrze, 偶e b臋d膮 parkometry. W ci膮gu tygodnia nie ma gdzie stan膮膰 samochodem. Nie jest to spowodowane tym, 偶e mieszka艅cy zastawiaj膮 swoimi samochodami, ale pracownicy biur, kt贸re s膮 w 艢r贸dmie艣ciu - na g贸rze. Dzieje si臋 tak, poniewa偶 na Powi艣lu nie trzeba p艂aci膰 za post贸j. Dlatego jak pojawi膮 sie parkometry, to zrobi  si臋 l藕niej. Wydaje mi si臋, 偶e mieszka艅cy p艂ac膮 albo mniej za post贸j, albo wcale.
robertuzw
Sta艂y Bywalec

Wiadomo艣ci: 62

myPOG

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 04, 2008, 10:17:21 »

I ja r贸wnie偶 uwa偶am 偶e to bardzo dobry pomys艂 poniewa偶 w tej chwili chodniki, trawniki i wszelkie wolne przestrzenie w pobli偶u ulic na Powi艣lu, ale i nie tylko bo wszedzie zaraz poza granicami strefy p艂atnego parkowania, s膮 zastawione samochodami. Dlatego rozszerzenie granic tej strefy (zw艂aszcza na Powislu gdzie naturaln膮 granic膮 jest rzeka) i podniesienie op艂at ograniczy ten proceder i mo偶e spowoduje troch臋 mniejszy nap艂yw aut do centrum tego biednego miasta-parkingu Z politowaniem.
A je艣li chodzi o mieszka艅c贸w to w tej chwili p艂ac膮 roczny abonament w wysoko艣ci 20z艂 za jeden pojazd, wi臋c nie jest to chyba zbyt du偶y koszt
pzdr
anka_es
Global Moderator
Przyjaciel Forum

P艂e膰: Kobieta
Wiadomo艣ci: 167

« Odpowiedz #3 : Luty 07, 2010, 05:36:57 »

no c贸偶, nie wiem w czym pomog艂a strefa p艂atnego parkowania je艣li idzie o rozlu藕nienie w ci膮gu tygodnia, natomiast w weekend nie spos贸b zaparkowa膰 na Fabrycznej i musz臋 stawia膰 auto na p艂atnym parkingu pod estakadami Wis艂ostrady - na swojej ulicy czuj臋 si臋 jak go艣膰....
e-Shrek
Cz臋sto Odwiedzaj膮cy
**

Wiadomo艣ci: 21

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Luty 07, 2010, 10:47:11 »

no c贸偶, nie wiem w czym pomog艂a strefa p艂atnego parkowania je艣li idzie o rozlu藕nienie w ci膮gu tygodnia

Sa dwie kolosalne roznice:
1. Wpadajac w ciagu dnia do domu, nie musze parkowac kilka ulic dalej, spokojnie staje pod domem.
2. Nie sa zastawione wszelkie mozliwe miejsca z chodnikami i trawnikami wlacznie.

A po godzinach. Coz. Ja mieszkam w okolicy teatru, wiec poza poniedzialkami, po 18 do 21 robi sie meksyk ;-) Mam tez jakas uczelnie czy studia podyplomowe i w weekendy sporo sie pojawia ludzi. Ale na to nic nie poradze.

--
Pozdrawia,,
e-Shrek
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Dzia艂a na MySQL Dzia艂a na PHP projektowanie stron www  |  Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Prawid艂owy XHTML 1.0! Prawid艂owy CSS!