Drodzy Powiślanie,
nawiazując do wątku poświęconego zwiedzaniu terenu elektrociepłowni powiślańskiej przypomnę ,że mój e-mail wysłany do Menolly kilka dni temu w tej sprawie pozostał bez odpowiedzi , chwyciłem więc za telefon i zadzwoniłem do firmy Menolly.
Telefon odebrała recepcjonistka której przekazałem w imieniu naszej forumowo - internetowej społeczności powiślańskiej chęć zwiedzenia E.C. Powiśle zanim wjadą tam buldożery.
Po pierwsze - usłyszałem - zabudowania znajdujące się na terenie elektrociepłowni nie będą zburzone lecz adaptowane.
( Tu mała dygresja : słowo adaptacja to tak naprawdę ingerencja i to dość inwazyjna w substancję pierwotną.)
Po drugie - co do zwiedzania - między 9 a 11 Listopada 2007 r. na terenie E. C. powstanie biuro do spraw sprzedaży przyszłych nieruchomości.
Dyrektorem marketingu w tym biurze będzie p. Urszula Kupraszewicz i to do niej mamy sie udać w sprawie zwiedzania elektrociepłowni.
Może być i Listopad... A na koniec krótki dowcip . Na ulicy do niedosłyszącego przechodnia podchodzi facet . Proszę pana!! to nie napad to L I S T O P A D !!!
Chciałbym aby w ten sposób nie trzeba było się przypominać pani dyr. Urszuli Kupraszewicz.
Do miłego
Stetson